Huurvoorwaarden

Optie, reservering, betaling en borgsom

Voordat men reserveert, kan er een optie worden genomen. In deze periode heeft men dan de gelegenheid vluchten te regelen. Gedurende de optieperiode wordt de villa niet aan iemand anders toegezegd. De lengte van de optieperiode is afhankelijk van de vraag naar beschikbaarheid en wordt tevoren afgesproken; vaak gaat het om enkele dagen tot maximaal een week. Verder geldt de afspraak dat, als iemand anders in de optieperiode de villa wil huren, men nog 24 uur de gelegenheid krijgt een definitieve beslissing te nemen. Daarna vervalt de optie automatisch. In de beschikbaarheidskalender kan men zien of een optie is afgegeven.

Er ontstaat een huurovereenkomst zodra men te kennen geeft te reserveren. Het nemen van een optie valt hier uiteraard niet onder.

Een reserveringsverzoek wordt 1 week vastgehouden; binnen deze periode dient de aanbetaling (25% van de huursom) op de rekening van Kas Tribon te zijn bijgeschreven, anders vervalt het reserveringsverzoek. Zodra deze aanbetaling op rekening van Kas Tribon staat bijgeschreven, is de reservering definitief en gaat u akkoord met onze huurvoorwaarden.
De slotbetaling (resterende 75% van de huursom, en de borgsom) dient uiterlijk 8 weken vóór vertrek te zijn betaald.

Indien de slotbetaling niet op de aangegeven datum op onze rekening is bijgeschreven, behouden wij ons het recht de overeenkomst te ontbinden; er zal dan geen restitutie plaatsvinden.

De borgsom wordt binnen 14 dagen na terugkeer teruggestort onder aftrek van kosten en eventuele schades die voor rekening van huurder komen. In verband hiermee wordt de villa bij aankomst en vertrek samen met u door de beheerder geïnspecteerd en worden o.a. ook de meterstanden  opgenomen.

Annulering

Bij annulering hanteren wij de volgende regels:

  • Na aanbetaling en tot twee maanden voor vertrek vindt er geen restitutie van de aanbetaling plaats. Het openstaande bedrag hoeft u niet te betalen.
  • Vanaf twee maanden voor vertrek zal er geen restitutie plaatsvinden.

Indien u tijdens uw verblijf uw vakantie vroegtijdig moet afbreken, is er geen restitutie mogelijk. Wij adviseren u daarom een goede annuleringsverzekering af te sluiten.

Tip: Denk ook aan een reisverzekering met werelddekking.

Aankomst en Vertrek

De aankomst en vertrektijden kunnen in overleg met de verhuurder en beheerder worden geregeld. Dit alles afhankelijk van aankomst en vertrek van uw vlucht, en de aankomst van nieuwe huurders.

Informatiemap

In de villa treft u een informatiemap aan met de huisregels, inventarislijst en zinvolle informatie over het eiland.

Wel en niet inbegrepen in de huurprijs

Wel inbegrepen: gasverbruik, bedden– en linnengoed, thee– en keukendoeken, badhanddoeken en strandlakens.
Niet inbegrepen: eindschoonmaak; kosten halen/brengen vliegveld, elektriciteit- en waterverbruik, kosten van boodschappenpakket, telefoonkosten en uitgaven van persoonlijke aard.

Gebruik van airconditioning (elektra) en water

Elektra: wij adviseren u de airconditioning alleen te gebruiken indien nodig; dus niet overdag in de slaapkamers, als de ramen open staan of als er niemand thuis is. Onnodig gebruik van airconditioning is de grootste oorzaak van een hoog stroomverbruik. Het stroomverbruik ligt op ca. € 0,40 per KWh.
Omdat al het water uit zeewater moet worden gewonnen, is water relatief duur op Curaçao (ca. € 7,00 per m³). U wordt verzocht geen onnodig water te verspillen. Deze prijzen zijn slechts een indicatie. De prijzen worden per maand door de leverancier vastgesteld.

Personenauto

U dient de personenauto op de oprit te parkeren en niet op de rijbaan.

Roken en drugs

Op Curaçao leeft men nagenoeg buiten; waar ook gerookt kan worden. In de villa is roken absoluut niet toegestaan.
Het gebruik van drugs en/of geestverruimende middelen, in welke vorm dan ook, is in en om de villa ten strengste verboden. Wordt dit toch geconstateerd, dan zal een boete worden doorberekend aan huurder.

Open vuur en BBQ

Het is niet toegestaan in en om de villa open vuur te stoken. BBQ buiten is wel toegestaan.

Gebruik van de villa

De villa is uitsluitend bedoeld als vakantieverblijf. Huurder dient rekening te houden met de opvattingen zoals deze voor het bewonen van luxe woonwijken op Curaçao gelden. Dit betekent o.a. dat er geen sprake mag zijn van overlast voor buurtbewoners (in welke vorm dan ook) en/of het houden van feesten en andere bijeenkomsten waar meer dan het aantal geboekte personen aanwezig zal zijn (tenzij u tevoren schriftelijke toestemming van de verhuurder heeft gekregen). Raadpleeg bij twijfel vooraf de beheerder. Het is niet toegestaan om de woning aan andere personen te verhuren dan welke op het reserveringen formulier staat opgegeven. Indien blijkt dat er toch andere of meer personen in de villa verblijven, dan zullen deze tegen het dubbele tarief bij huurder in rekening worden gebracht over de gehele huurperiode. Het maken van beeldopnames in of om de woning voor commercieel doeleinden is zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder niet toegestaan.

Aansprakelkijheid

De verhuurder kan nimmer aansprakelijk worden gesteld in welke vorm dan ook. Wij adviseren u om een goede reis en annulering verzekering af te sluiten.